Signera Gästboken
Onsdag, 24. Januari 2018 11:15
Tack för att Du läser vår gästbok, skriv gärna något.
Totalt antal inlägg: 107   Antal inlägg per sida: 10   Föregående sida   Nästa sida
Namn Kommentarer
97)
Ylva Z Alm 

Lördag, 15. April 2017 19:19 

Hej, vill bara passa på att tacka dig och dina böcker som betydde mycket för mig som barn! Glad Påsk!

Ylva
96)
Jessika 

Söndag, 12. Februari 2017 20:48 

Jag vill också så gärna tacka för dina böcker. Jag är för -71 och fick min första Brittabok när jag var 9.

Samtidigt fick jag min första ponny och jag var Britta och min lille welsh/connemaraponny fick agera Silver sin bruna färg till trots. Kompisen och hennes ponny var Maria och Prinsen :).

Nu var det längesen jag läste böckerna men jag känner att det är dags att damma av dem och krypa ner under filten och bli lite nostalgisk. Mitt starkaste minne är känslan av att VARA i det lilla stallet med två boxar.

Ett annat minne är skålen på festen. Sätt foten i stigbygeln. SKÅL.
SÅ många fester jag körde denna lilla grejen:).

Och Lasse... En liten gnutta lovestory som var så spännande.

Nu får jag sluta annars sitter jag här och radar upp bokminnen hela kvällen.

Tack för härliga bokstunder. // Jessika
95)
Ida Gustafsson 

Lördag, 10. December 2016 22:35 

Hej Lisbeth!
Det var ett bra tag sedan jag hittade hit till din hemsida, men först nu har jag tagit mod till mig att skriva. Jag kan nog inte med ord beskriva hur mycket böckerna om Britta och Silver har betytt för mig under min ryttarkarriär! Britta var en stor förebild och under min utveckling som ryttare och jag upptäckte att just hästhållningen och det mjuka sätt som beskrivs att Britta har färgade av sig på mig. Jag vill tacka så mycket för inspirationen och även passa på att önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År!! Mvh Ida Gustafsson
94)
Katarina F 

Lördag, 10. December 2016 15:54 

Hej Lisbeth, upptäckte av en slump P4-dokumentären med dig och därefter denna hemsida! Så roligt att höra, se och läsa! Dina böcker betydde massor för mig när jag växte upp, mestadels i stallet ) Tillsammans med Nan Inger var du en realistisk författare som skrev om vardagen med hästarna och stallkompisarna. Det var så befriande och jag läste dem om och om igen.

Tyvärr blev jag, idag 52, av med böckerna under nån av livets otaliga flyttar MEN, jag letar och rotar på nätet och på antikvariat för att samla dem alla igen. För jag läser om dem än idag!

Det jag ser nu är att du också beskriver en svunnen tid till viss del. Inte vardagen med leriga hästar, sjukdomar, att man får bita i gräset då och då, att alla inte hade råd med allt osv. Det är nog sig likt. Men hästsporten har ändå gått framåt och det är så roligt tycker jag. Själv är jag numer avsutten mer eller mindre men jag minns hur jag själv började, som liten ynklig 7-åring i en stad nära Strömsholm, uppflugen i en skramlande manskapssadel på en kronhäst. Och lyckan då min ridskolechef i mitten av 70-talet åkte till Irland och kom hem med Connemaraponnyer! Oj!

Det vore verkligen jättekul om du har kraft och inspiration att fullfölja det där halvfärdiga manuset då sa att du hade i skrivbordslådan.

Tack Lisbeth!
93)
Lisbeth 

Onsdag, 7. December 2016 15:55 

Hej Katarina!
Tack för att du hörde av dig. Jag vet hur du menar med Shilton, och han har ju gått "Hippologen" med Frida, så han är välutbildad. Han har alltid gett mig också den känslan att ridningen fungerar, och att man känner sig lite duktig. Nu går han här hemma som pigg pensionär, 26 år gammal, och vi skrittar ut på honom då och då.
Hälsningar, Lisbeth
92)
Katarina 

Måndag, 28. November 2016 21:49 

Hej! Blev så glad när jag fick se fina Shilton på bild! Jag fick äran att rida honom i en dressyrgrupp i Falköping en gång i veckan under ganska lång tid. Jag har aldrig ridit bättre än på honom... vilken fantastiskt duktig, trevlig, arbetsvillig häst. Saknar honom, men är så glad att han fått ett fint pensionärsliv. Tack också för böckerna om Britta och Silver som jag älskade som ung hästtjej.
91)
Lisbeth 

Måndag, 28. November 2016 12:47 

Till Linn!
Tack snälla för att du skrev i min gästbok. Känns bra att böckerna har betytt något för dig. Och så tråkigt med din häst, jag vet precis hur det kan vara, min fina connemara Tiger Rose fick jag ta bort av samma anledning. Det började bara med en liten ärta på svansroten och utvecklade sig elakartat. Lyckligtvis hann hon få ett föl innan vi var tvungna att ta bort henne. Det är länge sedan, hennes föl Tiger Lily är nu 23 år och går här ute i hagen utanför mitt fönster.
Allt gott till dig!
/Lisbeth
90)
Lisbeth 

Måndag, 28. November 2016 12:40 

Nej men hej Eva! Så roligt att du tittade in. Ja, känns lite omtumlande att så många fortfarande kommer ihåg mina böcker, och att alla mammor som har kvar dem på vinden eller i källaren nu tar fram dem till sina döttrar. Känns så klart bra.
Jag kan också berätta att jag för en tid sedan besökte den fina bokhandeln i Eksjö och fick syn på din senaste bok "Om ni inte börjar leva gör jag slut", som jag köpte direkt. Fin idé, håller med om att man borde göra en film av den boken. Ha det bra!
Kramar från Lisbeth
89)
frÃ¥n en gammal vän 

Söndag, 27. November 2016 17:10 

Hej Lisbeth! Så fantastiskt roligt att höra det fina programmet om dig. Du är dig så lik och det var riktigt roligt att få möta dig igen och höra dig berätta om böckerna och om ditt skrivande. Jag förstår av programmet hur mycket böckerna betytt för många hästjejer!
Många kramar från din gamla klasskompis Eva
evaswedenmark@hotmail.com
88)
Linn 

Torsdag, 24. November 2016 18:03 

Hej Lisbeth!
Jag vill så gärna tacka dig för Britta och Silver. Jag var 10 år första gången jag läste dem och året var 2004. Jag räknas till den yngre generationen som läst dina böcker och jag ville bara säga hur mycket du har betytt för mig och min barndom.
Jag hade en busig liten grå häst som hette Bitang nu i vuxen ålder. Han påminde så mycket om Silver. Ibland tar även jag fram böckerna och tänker på Bitang som tragiskt nog fick lämna mig 2013 pga skimmelcancer, 11 år gammal.
Tack Lisbeth, tusen tack :)