Om oss

Det mesta i vårt liv rör sig kring hästar. Harri är A-banbyggare och är ofta ute och bygger på olika tävlingar. Han har byggt ett tiotal Ponny-SM, och även byggt danska mästerskapen i hoppning för ponnyer i Slagelse i Danmark. Bygger förstås även för häst och har bl a byggt SM inomhus för juniorer, YR och seniorer i Ljungby. Lite kuriosa: Harri byggde banan för ridmomentet, när VM i modern femkamp för juniordamer arrangerades i Kalmar 1997.

Vi har också båda varit tävlingsryttare i hoppning på hobbynivå under många år och tävlat i klasser upp till 1.30. Vi rider in våra unghästar själva och har just nu flera unga ponnyer och en unghäst/svenskt halvblod på gång av egen uppfödning.

Själv är jag medarbetare i tidningen Ridsport sedan starten 1972 –måste vara deras absolut äldsta skribent – och har skrivit ponnykrönikor sedan sommaren 1983 då Ponny-EM i hoppning och dressyr arrangerades av Vetlandaortens Ryttarförening.

Om oss

Vi

Harri och jag, en båttur på havet utanför Kragerö i Norge, hos goda vänner.

Ett äldre par

Promenad någonstans i Minnesota, USA.

Ett äldre par

Harri intervjuas av Stefan Fur vid Ponny-SM i Vetlanda 2009

juli, 2010

Äntligen är min hemsida klar att kastas ut i rymden…

Ska passa på att puffa för ett motto, som jag känner starkt för, och som jag har snott från den engelske fältmarskalken earl Douglas Haig (via Linde Klinckowström von Rosens bok Ritt genom livet) :

“Styr om så att du under inga förhållanden behöver ha bråttom.”

Man kanske inte vinner så många tidshoppningar med den inställningen – men å andra sidan hinner man med att njuta av ritten…