Radiodokumentär

Tänk att mina Britta och Silverböcker lever fortfarande! Det är 50 år sedan jag skrev de första böckerna. Inte nog med att det danska förlaget Lindhardt og Ringhof nu trycker om och ger ut alla böcker på svenska, danska och tyska, nu har även Sveriges Radios Veronika Karlsson från P4 Dokumentär har varit här och och gjort en lång intervju. Lyssna på hur det blev!

P4 Dokumentär  Britta, Silver och jag

 

Description: \\stos01nas02r01.sr.se\hemma01\users\upSofiaK\Desktop\boken.jpgDescription: \\stos01nas02r01.sr.se\hemma01\users\upSofiaK\Desktop\lisbeth på Sam.jpg
I år firar böckerna i serien Britta och Silver 50 år. Lisbeth Pahnke-Airosto hade sin egen häst Sam som förebild för bokens ”Silver. Foto: Privat.

“Jag slukade hästböcker som liten och drömde om en egen häst. Allra bäst tyckte jag om böckerna om Britta och Silver. Jag ville inte bara leva mitt liv Britta i böckerna. Jag ville vara Britta. Det berättar reportern Veronika Karlsson som har gjort ett program om den undanskuffade bokgenren som betytt så mycket för henne själv - hästboken. ”

De första böckerna i serien om Britta och hennes ponny Silver och alla de andra på Dalens Ridskola kom ut för 50 år sedan, 1966. Böckerna har läst och älskats av flera generationer hästtjejer men aldrig riktigt blivit accepterad av litteraturkritikerna. Varför är det så?
Lisbeth Pahnke- Airosto började skriva böckerna redan som 18-åring. Men efter 14 böcker i serien, la hon författarkarriären på is. Vad hände?

Sändning
Lördag 26 november kl.23.07 i Sveriges Radio P4
Programmet finns även som podd i appen Sveriges Radio Play eller på andra ställen där poddar finns.

Länkar:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/811126?programid=3103

https://www.facebook.com/P4Doku/posts/1211483672248065